תמ”א 38
מה המשמעות של פרויקטי תמ”א השונים? למי מי מתאים פרויקט מסוג זה? מי הם המרוויחים הגדולים של פרויקט חיזוק מבנים? מה היתרונות של פרויקט זה?
אחד הפחדים הגדולים ביותר של קברניטי המדינה היא בהתמודדות במקרים של אסונות טבע בכלל ורעידות אדמה בפרט. הפרויקטים השונים כמו פרויקט תמ”א 38 וכמו כן פרויקט פינוי בינוי נועדו בראש ובראשונה על מנת למנוע את פגיעתם של המבנים הישנים. הרעיון העומד מאחורי הפרויקטים הוא חיזוק המבנים.
חיזוק מבנים זה נדרש היות ועד שנת 1980 נבנו כל המבנים בשיטה הישנה וכזו שאינה עומדת בתקן הנדרש. החל מתאריך 1.1.1980 המבנים נבנו על פי התקן החדש ועל כן הם מותאמים לעמוד במקרים של רעידות אדמה. אולם עם זאת על מנת לקבל את האישור הסופי לחיזוק מבנה כזה או אחר יש צורך בבדיקה נוספת של מהנדס בנין. מהנדס זה יבחן את חוזקו של הבניין ויאשר בכתב על ביצוע עבודות החיזוק.
כמו כן על מנת לאפשר את אותו פרויקט תמ”א 38 יש צורך בתנאי נוסף שהוא חתימתם ואישורם של בעלי הנכסים. אולם על מנת לאשר את הפרויקט יצטרך להיות רוב רגיל של בעלי הנכסים על מנת לחזק את המבנה הקיים. על מנת לבצע שינוי מבני כזה או אחר בבניין יהיה צורך ברוב של שישים אחוזים לפחות מכלל בעלי הנכסים. על מנת לפרק את המבנה ולבנות חדש במקומו יצטרך על בעל נכס להסכים לכך.
מה הם היתרונות של תוכנית מתאר זו?
כאמור תוכנית המתאר מאפשרת לחזק מבנה קיים או לפרקו מן היסוד ובמקומו לבנות מבנה חדש. בשני המקרים יזכה בעל הנכס להגדלה משמעותי של דירתו. במקרים של שינוי מבני ניתן להוסיף מרפסת שמש וכמו כן חדר מגורים נוסף. על פי הערכות שמאי מומחה תוספות אלו יעלו את ערך הנכס ב- 20 עד 40 אחוזים.
איך יראה הבניין שלכם?
כאמור פרויקט תמ”א ישנה את פני הבניין מקצה לקצה. תתווסף מעלית וכמו כן עוד שתי קומות לפחות. פני הבניין יחודש על ידי חיפוי חיצוני, הסדרת מקומות חניה, מחסנים ועוד.